Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Welkom

Hieronder vindt u een overzicht van honden uit Turkije en Macedonië die via bevriende stichtingen een baasje zoeken. Ook brengen wij soms andere buitenlandse honden of katten onder de aandacht die op individuele basis bemiddeld worden. Wereldpootjes zelf plaatst dus geen honden. Bij elke hond staat de stichting vermeld met wie u contact kunt opnemen.

 

Carlos

 

 
  
  Geslacht    reu
  Leeftijd 5 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 55 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Gocek
      Kosten   € 425,--
  Meer info stichting Wereldhonden, info@wereldhonden.nl
     
 

Eddie

 

 
 


Een dierenbeschermster en haar ouders redden, verzorgen en vangen dagelijks zwerfhonden op in hun boerderijtje in Struga, Macedonië. Onder hen is Eddie. Als pupje van ongeveer 6 weken werd hij, samen zijn zusje en broertje, op straat gevonden. Gelukkig werden de hondjes op tijd gevonden en meegenomen naar de opvang. Eddie groeide hier op tot een prachtige volwassen hond. Hij heeft inmiddels alweer bijna drie jaar in deze hondenopvang doorgebracht en we vonden het tijd voor hem om de grote stap naar Nederland te zetten en op zoek te gaan naar een gouden mandje. Eddies zusje is al in Nederland geadopteerd. 


 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 3 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 40-45 cm
      Locatie   Macedonië
  Verblijfplaats Struga
      Kosten   € 350,--
  Meer info stichting Wereldhonden, info@wereldhonden.nl
     
 

Gazelle

 

 
    

  


Gazelle en haar broertje Beaverder werden achtergelaten in het bos vlakbij de hoofdweg van Gocek. Ze waren erg verlegen en het nam dan ook een tijd in beslag voordat een vrijwilligster hen kon vangen. Ze ging hen elke dag voeren totdat ze hen kon meenemen naar het asiel. 

Gazelle is een lieve hond die het heerlijk vindt geaaid te worden. Gazelle kent natuurlijk alleen het leven op straat en het asiel. Dat neemt niet weg dat ze alle potentie heeft om een heerlijke huishond te worden. Ze komt bezoekers altijd begroeten. Aan de lijn is nog wat onwennig voor haar, maar met wat training komt dat beslist goed. 

 
  Geslacht    teef
  Leeftijd 5 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 55 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Gocek
      Kosten   € 350,--
  Meer info stichting Wereldhonden, info@wereldhonden.nl
     
 

Henry

 

 
  Henry liep graatmager over straat. Zijn huid was er slecht aan toe. Na intensieve behandeling in het asiel is Henry opgeknapt. Helaas had Henry geen geluk, want vorig jaar werd er leishmaniose vastgesteld bij hem. Hiervoor krijgt hij medicatie en en dat gaat goed. Hij is erg gesteld op aandacht en is wel een baasje als hij met andere honden is. Hij gaat graag mee met de wandeling. De familie die hem adopteert zal aan Henry een loyale en leuke metgezel hebben.

 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 9 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 55-60 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Gocek
      Kosten   € 310,--
  Meer info
     
 

Latino

 

 
 


 Over de achtergrond van Latino is helaas niets bekend, hij werd gevonden in Göcek. Het duurde een tijdje voordat Latino aan het leven in het asiel was gewend. In het begin was hij zo gedeprimeerd, waarschijnlijk omdat hij zijn familie miste. Hij leeft in een ruime kennel met een aantal andere honden en is sociaal met alle andere honden. Ook is hij vriendelijk naar mensen. Jammer genoeg beperkt de interactie zich voornamelijk met de verzorgers en vrijwilligers en af en toe eens bezoekers. Latino loopt netjes mee aan de lijn. We denken dat deze rustige reu een prima familiehond kan worden. Helaas heeft hij leismaniose; hiervoor krijgt hij medicatie.

 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 5 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 50-55 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Gocek
      Kosten   € 425,--
  Meer info stichting Wereldhonden, info@wereldhonden.nl
     
 

Lea

 

 
 

Lea is een 5-jarig gesteriliseerd teefje met een glanzende kortharige vacht. Als pup heeft ze haar voorpoot gebroken. Die breuk is uit zichzelf geheeld en ze rent en speelt zonder dat ze er last van heeft. Lea is een actieve en sociale hond, zowel naar andere honden als mensen. Ze heeft alles in zich om een fijn maatje te worden. Lea kan NIET met katten. Lea verblijft al sinds pup in de hondenopvang in Struga, Macedonie. We hopen dat ze nu eindelijk iemand vindt die verliefd op haar wordt.


 
  Geslacht    teef
  Leeftijd 5 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 45-50 cm
      Locatie   Macedonie
  Verblijfplaats Struga
      Kosten   € 350,--
  Meer info stichting Wereldhonden, info@wereldhonden.nl
     
 

Nadia

 

 
 

Op een ochtend in 2011 kwam er een man bij het asiel aan met een zak vol puppy's. Hun oogjes waren net open. De man wilde de pups graag achterlaten bij het asiel. De verzorger legde hem uit dat zulke kleine pups niet zouden overleven zonder hun moeder en dat hij de pups moest terugbrengen naar hun moeder. Het was geen verrassing dat 2 dagen later de verzorger bij het asiel de moederhond met haar pups vond, gewoon achtergelaten. De moederhond kreeg de naam NADIA en haar pups Enya, Bubba, Frida, Bitsy en Sultan. Nadia was een uitstekende moeder voor haar kroost en vond het zelfs niet erg als andere pups bij haar kwamen zogen. De pups groeiden voorspoedig op en werden - op Enya na - geadopteerd. 

Nadia was vrolijk, speelde graag met de andere honden, was vriendelijk naar mensen, liep goed mee aan de lijn tijdens de wandelingen. Allemaal pluspunten om haar voor te dragen voor adoptie zou je denken. Maar Nadia was een van de velen en er kwamen steeds weer nieuwe honden binnen. Ze raakte een soort van "in de vergetelheid". Helaas zitten er meer honden zoals Nadia in asiel Göcek die nooit uitverkoren zijn geworden tot adoptie, simpelweg omdat het aantal honden te groot is. Inmiddels is Nadia 9 jaar oud en nog steeds vrolijk, sociaal en loopt braaf mee, tijdens die zeldzame keren dat ze mee mag met een wandeling. Daarom brengen wij - beter laat dan nooit - Nadia onder de aandacht. Bij wie mag deze mooie dame komen wonen? Op verzoek kan er een kattentest worden gedaan. Bekijk ook het filmpje: https://bit.ly/3cBZqlq 
  Geslacht    teef
  Leeftijd 9 jaar
      Ras/Type   kruising
  Hoogte 55 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Gocek
      Kosten   € 310,--
  Meer info Stichting Wereldhonden, info@wereldhonden.nl
     
 

Nero

 

 
 
In het heuvelachtige bosrijke gebied tussen Dalaman en Fethiye (Zuid-Turkije) bevindt zich op een afgelegen plek een zwerhondenopvang waar zo’n 300 honden opgevangen en verzorgd worden. Nero werd, samen met een andere hond genaamd Bianco, gevonden bij Club Marina. De twee honden zijn hier vermoedelijk achtergelaten. Een familie gaf de honden te eten en ze hadden het daarom niet slecht. De familie ging verhuizen en vrijwilligers bleven Nero en Bianca dagelijks voeren. De twee leken het naar hun zin te hebben. Ze hadden hier de vrijheid en iedere dag een volle maag. Tot Bianco op een dag aangevallen werd door een andere hond en medische behandeling nodig had. Ook begonnen de lokale bewoners te mopperen omdat de honden soms achter fietsers aanrenden. Op dat moment werd besloten om de honden in het veilige asiel onder te brengen. Nero verblijft hier nog steeds tussen de vele andere honden en is in afwachting van zijn reis naar Nederland.  
Nero is geboren omstreeks november 2016


 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 4 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 45 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Istanbul
      Kosten   €350,--
  Meer info stichting Wereldhonden, info@wereldhonden.nl
     
 

Nikitas (geadopteerd)

 

 
 

Het verhaal van Nikitas:

Nikitas is gevonden in een buitenbuurt van Athene. Hij hing rond bij een restaurant en zag er ziek en hongerig uit. Het ging niet goed met Nikitas en uiteindelijk heeft een dierenvriend hem gered. Na een onderzoek bij de dierenarts bleek Nikitas een huidaandoening te hebben (zie laatste foto) waar hij voor behandeld en volledig van genezen is. Bij een bloedtest werd Leishmaniose vastgesteld, een ziekte die door een daar levend zandvliegje overgebracht kan worden (voor meer informatie zie onze homepagina onder het kopje 'hond adopteren' > 'informatie' > 'ziektes'). Nikitas is hier succesvol voor behandeld. Gelukkig is er sprake van een lichte vorm en is er aan Nikitas absoluut niets te merken. Voor zijn komst naar Nederland zal Nikitas opnieuw getest worden en naar verwachting zal hij geen medicijnen meer nodig hebben.  De Leishmaniose is onder controle en met goede en liefdevolle zorg zal Nikitas een lang en gelukkig leven kunnen leiden.
Nikitas is geboren rond februari 2015 en weegt 26 kilo.

Het karakter van Nikitas:

Heeft Nikitas ooit baasjes gehad? Of is hij op straat geboren? We zullen het nooit weten. Gezien zijn voorbeeldige gedrag vermoeden we het eerste. Nikitas is de ideale hond die zich in alle situaties perfect weet te gedragen. Hij is sociaal en vriendelijk naar andere honden. Reu of teef, hij zal nooit de confrontatie zoeken. Nikitas werd zonder problemen geaccepteerd in een hechte roedel van negen andere zwerfhonden, iets dat vrij ongebruikelijk is voor een middelgrote reu. Ook naar mensen toe is Nikitas lief en aanhankelijk. Hij houdt van mannen, vrouwen en kinderen. Knuffelen is zijn grote passie. Wordt hij eenmaal ge-aaid kan Nikitas urenlang rustig naast je zitten, en genietend voor zich uitstaren. Nikitas is bescheiden en zal zich nooit opdringen aan iemand, mens of dier. Nikitas houdt van een wandeling op zijn tijd en loopt buiten keurig mee aan de riem. Een hond als Nikitas is geschikt voor vele thuis situaties. Zo zou hij goed passen in een gezin met kinderen en andere honden. Maar ook als enige hond in een rustig éénpersoons huishouden zou Nikitas goed tot zijn recht komen. Voor een hond als Nikitas is geen opvoedervaring nodig, hij zou een prima hond zijn voor beginners. 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 4 jaar
      Ras/Type   kruising
  Hoogte 52 cm
      Locatie   Nederland
  Verblijfplaats Voorburg
      Kosten   € 310,--
  Meer info info@wereldhonden.nl
     
 

Sammy

 

 
     
  Geslacht    reu
  Leeftijd 3
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 55 - 60 cm
      Locatie   Macedonie
  Verblijfplaats Struga
      Kosten   € 350,--
  Meer info stichting Wereldhonden, info@wereldhonden.nl
     
 

Toto

 

 
 Een "gentleman", zo beschrijft Beti Toto in 1 woord en daarmee dekt de vlag de lading. Deze reu van 4 jaar oud is rustig, geen blaffer en vecht nooit om zijn eten. Toch is Toto geen saaie hond, hij speelt regelmatig met de andere honden. Wij denken dat hij bij kinderen kan, gezien zijn zachte karakter. Op de boerderij van Beti loopt hij netjes mee aan de lijn. Toto gaat goed om met de aanwezige katten en laat ze met rust. Verder is hij natuurlijk prachtig om te zien met zijn halflange vacht. Toto is ongeveer 55-60 cm groot en gecastreerd. Lager energieniveau. 


Toto kent alleen het leven op de boerderij. Het is dan ook belangrijk dat een adoptant beseft dat Toto een ruwe diamant is die alles moet leren. Bent u iemand met voldoende tijd en geduld om hem te begeleiden? Dan krijgt u aan Toto een trouw maatje.


Struga is een kleine plaats aan het meer van Ohrid in Macedonië, die de laatste jaren door steeds meer Nederlandse toeristen wordt bezocht. Straathonden zijn hier heel gewoon. Beti, een plaatselijke dierenbeschermster, doet wat ze kan door die honden bij te voeren en te castreren. Kwetsbare honden zoals pups en gewonde honden geeft zij onderdak op haar boerderij. Toto was een van die pups die alleen op straat rondliep in Struga en het geluk had dat Beti hem zag en heeft meegenomen naar haar opvang. 


 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 4 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 60 cm
      Locatie   Macedonie
  Verblijfplaats Struga
      Kosten   € 350,--
  Meer info Stichting Wereldhonden, info@wereldhonden.nl
     

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.