Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Slecht nieuws uit Göcek

Slecht nieuws uit Göcek. Sina (de contactpersoon van het asiel) liet weten dat 3 december 2007 zeven honden zijn gestorven door vergiftiging. Deze honden zaten bij een opvangadres in Göcek, gewoon bij een mevrouw thuis dus. Eén van de gestorven honden was haar eigen hond, vier anderen zouden door stichting AAI in Nederland geplaatst gaan worden. Iemand heeft 's nachts in een onbewaakt ogenblik vergiftigd vlees over het hek van haar tuin gegooid, waarvan de honden gegeten hebben. Dit heeft tot een langzame en zeer pijnlijke dood geleid. 

Naar aanleiding hiervan heeft Sina overal in het dorp posters opgehangen om uiting te geven aan de verontwaardiging die veel mensen voelden toen het nieuws van de dood van de 7 honden bekend werd. Hieronder de poster en de vertaling ervan. 

Wij waren huisdieren in Göcek. We hielden van iedereen, en we dachten dat iedereen van ons hield. We woonden in een huis. We beschermden ons huis, ons gezin en onze buren. We deden niemand kwaad en ons gezin hield van ons. Toen kwam jij, je sloop ons terrein op en je toonde geen genade. Je vergiftigde ons zonder pardon en sloop toen weg. We waren net als jij een kind van God en we hadden recht op leven. 

1. Ik heette Kizim. Ik woonde hier al heel lang. De mensen hielden van me omdat ik tegen niemand onaardig deed. Mijn sterven duurde lang en ik had erg veel pijn. 
2. Mensen noemden mij Kader. Ik hield van alle mensen. Wat heb ik jou aangedaan dat je het nodig vond om me op zo'n brute manier te vermoorden? 
3. Mijn naam was Jack. Ik was hier alleen maar te logeren bij mijn vrienden. Mijn baasjes waren er kapot van dat ik op zo'n manier aan mijn einde moest komen, ze zullen me erg missen.
4. Ik heette Pipo. Mijn baasjes hebben nog geprobeerd om me te redden van het binnengekregen gif. Maar het gif dat jij me gaf was zo sterk dat ik (net als mijn vrienden) met vreselijke pijnen toch nog gestorven ben. 
5. Ik heette Badem. Ik was nog maar 3 maanden oud. Ik heb door jou nooit de kans gekregen om op te groeien. Ik had nog niet eens geleerd om te blaffen. Waarom heb je me dit aangedaan? 
6. Ze hadden mij Bambo genoemd. Ik was een erg brave hond die niemand kwaad deed. Verdiende ik het om met zoveel pijn te sterven? 
7. Mijn naam was Bali. Mijn baasjes hielden van me alsof ik hun kind was. Ik vertrouwde alle mensen, maar jij hebt me vermoord. 

Jij bent een moordenaar. Misschien word je nooit gevonden en zul je doorgaan met het afslachten van onze vrienden. Maar wij geloven dat God jou zal veroordelen voor wat je hebt gedaan. 


Lieve vrienden, we zijn gestorven in onze eigen tuin. Een moordenaar vergiftigde ons. We wilden jullie dit laten weten, omdat gif ook voor mensen gevaarlijk is. Weest u alstublieft voorzichtig in deze buurt, want wij honden willen niet dat onze mensenvrienden iets overkomt...

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.