Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Sina - Panacur-ballen

Het weer is mooi en zonnig maar het is bijna 0 graden en een ijskoude wind; ik maak me zorgen om de pups in het dierenasiel. Diesel kwam niet naar huis, deze kou zou mijn oude kater fataal kunnen worden als hij geen onderdak vindt. Ik zoek al overal naar hem en roep zijn naam, helaas ben ik er bijna zeker van dat hij niet alleen blind maar ook doof geworden is.

Ik moet zakelijk met Robert naar Fethiye en Yonca heeft een minipoes bij de kliko gevonden. Het kleintje blijkt ziek te zijn en moet naar de dierenarts. Wij nemen deze dwerg mee en geven haar bij Aynur af. Aynur wil mij dan Kashmir en Samantha meegeven maar ik wil hen niet meenemen omdat het te koud is. 

Aylin komt met een jonge hond naar de dierenarts die ook dakloos is, hij heet Rudy, is een lief kereltje. Hij heeft het standaardprogramma nodig en met Aylin beslissen wij, ondanks de bezuinigingsmaatregelen - Rudy en Bellona naar het pension te sturen. Het asiel is te vol en wij zijn bang dat deze twee honden in de massa ondergaan.

 

Met Christine heb ik al afgesproken dat wij de honden met Panacur moeten behandelen, wij beginnen van voor af aan. Deze keer zijn alle honden uit het pupiehuis en de kinderkamer aan de buurt. Wij hebben een emmer met 5 kilo Panacurpoeder, helaas is het niet zo makkelijk met het verdelen en doseren van dit poeder. Christine heeft mij deze avond met eten uitgenodigd, ik weet al waarom, wij moeten Panacur-balletjes maken. Rijst en gehakt mengen met Panacur betekent urenlang handwerk en dat is geen lolletje. Wij moeten balletjes rollen, een kleine bal voor 2,5 kilo gewicht, een grote bal voor 10 kilo gewicht, een frikandel voor 15 kilo gewicht. Ik hoor dat Aylin en David ook zijn uitgenodigd en sla de uitnodiging lachend af - ja - meegegaan - poe, niet meegehangen.

 

Wanneer ik uit Fethiye terugkom, rijd ik nog even snel langs huis om te kijken of Diesel al weer terug is, maar hij is er niet. Ik rijd naar het asiel om Ferdiun over de Panacur-actie te informeren, op dinsdag wil ik ermee beginnen. We spreken om 12 uur af. Feridun vertelt mij dat Brush deze ochtend is weggelopen. Ik hoop dat hij weer terugkomt! Ik ga naar Irma, zij is er niet - helaas zijn alle bakjes door de wind weggewaaid, ik leg een nieuwe bak neer en vul hem met droge brokjes.

 

Vanavond maak ik een paar beschrijvingen af, Christine heeft er ook een paar gemaakt en die moet ik aan mijn album toevoegen. In mijn hoofd ben ik al aan het verhuizen, ik kijk rond in mijn woning en maak aantekeningen. De nieuwe eigenaar moet het huis eerst maar eens opruimen. De houten vloer moet worden behandeld en hij is een drukke zakenman. Robert gaat eind van de maand voor 3 weken weg. Geen goed vooruitzicht, maar het maakt niet uit, ooit zal het weer maart of april worden en dan ziet de wereld er (hopelijk) weer beter uit.

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.