Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Sina - Feestmaal

Op zondag vroeg opstaan, is eigenlijk geen probleem voor mij, maar als ik dan ook op maandag en dinsdag al om 3.30 uur moet opstaan dan heb ik toch het gevoel om voor te moeten slapen. Ik ben in ieder geval geen avondmens, meer een ochtendmens, maar als ik vroeg moet opstaan, werkelijk MOET, dan wil ik toch liever langer slapen – maar alleen omdat het moet, anders niet!

 

Oke, ik moet vroeg op deze zondag, omdat ik onze honden in de bergen moet verzorgen en zij moeten even rennen omdat Robert pas laat in de avond weer thuis komt. Eind goed, al goed – iedereen is tevreden, behalve ik, ik ben nog zo moe – maar wie stoort zich hier aan? Snel, snel, ik moet naar mijn eigen huis want mijn katten wachten op mij. Ook hier is nu alles goed, maar ik moet alweer snel naar mijn volgende afspraak.

 

Snel, snel, ik heb met een dierenvriend aan een benzinepomp in Göcek afgesproken, want een hond die maandag mee mag vliegen, komt uit de buurt van Marmaris (ongeveer 1,5 uur van Dalaman vandaan). Wij helpen dieren maar wij helpen ook mensen, maar in het bijzonder helpen wij mensen die dieren helpen. Het ticket van Petra werd gesponsord en daarom nemen wij honden mee op de vlucht voor mensen die zich geen ticket kunnen veroorloven. De kleine Kismet (je lot), die nu van Akyaka naar het trefpunt komt, heeft wel heel veel geluk. Een Duitse familie heeft Kismet tijdens hun vakantie op de straat gezien en haar verzorgd. Zij wilden haar gelijk adopteren en meenemen, maar door formaliteiten rond de terugvlucht is dat niet gelukt. Kismet kwam dus in de opvang bij een dierenvriendin (mijn vriendin). Helaas heeft het erg lang geduurd tot de kleine uit het land kon vertrekken, maar haar familie in Duitsland heeft geduldig gewacht. De familie komt uit Leipzig en om een vlucht naar Leipzig te vinden was niet gemakkelijk, ook is een ticket voor maar één hond heel erg duur. Aangezien ons ticket was gesponsord, heb ik de familie gevraagd of zij naar Amsterdam kunnen rijden om hun hond op te halen. Oeps, ik weet dat dat wel heel erg ver is. Het maakt mij elke keer weer zo gelukkig om te weten dat er zulke mensen bestaan! De familie heeft met het grootste plezier toegezegd om 700 km heen en 700 km terug te rijden. Ik ben ervan overtuigd dat Kismet een gouden mandje heeft gevonden. Ik breng Kismet naar Sevim en hiermee heeft Sevim nu twee honden in haar tuin. Eros en Kismet.

Daarna halen we de moederhond met 9 pups bij de vuilnisbelt op. Ferdiun heeft het  hok dat wij een paar maanden geleden illegaal hebben bijgebouwd klaargemaakt voor de familie.

Vandaag hebben wij alweer feest. Haha, Petra is chagerijnig, want zij moet met haar werk (foto’s maken) in het asiel stoppen, om de beste vis uit de regio te eten. Wij zijn allemaal om 12.00 uur voor het eten in een restaurant uitgenodigd. Turkse gastvrijheid, zo goed hebben wij het niet altijd, soms moeten mijn bezoekers ook honger lijden omdat ik geen tijd heb om aan eten te denken! Sommige bezoekers zijn ook al verdorst! Ons plan vanaf 12 uur is duidelijk, wij eten – en ik zelfs heel uitbundig. Agnes is geschokt over de hoeveelheid die ik naar binnen werk. Later voel ik mij ook niet meer zo lekker, maar ik heb de rest van de dag dan ook niets meer gegeten – er paste echt niets meer bij, ik was dan ook werkelijk vol!!! Jammie, Jammie.

 

Rond 15.00 uur wil Petra weer naar het asiel, zij wil nog meer foto’s maken en het weer wordt er niet beter op. Wij rijden naar het asiel, Petra maakt foto’s en ik regel de rest van haar vlucht. Drie boxen moeten naar Sevim, twee honden en 4 boxen moeten naar Yonca. Yonca neem twee honden voor een nachtje in de opvang en daarom heeft zij twee megabenches nodig voor de nacht en twee kleinere boxen voor de vlucht. Ik weet niet meer hoe vaak ik op en neer gereden ben, want niet alles paste in één keer in mijn auto. Helaas moeten Petra en ik vaststellen dat de honden in het grote asiel behoorlijk slank geworden zijn. Nu kun je de bezuinigingsmaatregelen ook al aan de honden zien. Dat moet veranderen!

 

Oeps, Irma wacht op mij – maar zij is er niet, het is zeker al te laat.

 

Alles is geregeld. Morgenvroeg treffen wij ons bij Sevim, Yonca komt met de twee kleine honden en Sevim heeft Eros en Kismet erbij. O ja, en dan hebben wij nog een hond waarvoor het ticket gesponsord werd. Nera, de lady in black, zij komt rechtstreeks van haar opvanggezin naar het huis van Sevim. Nera werd door een dierenvriendin als pup opgenomen en zo lang verzorgd tot zij klaar was voor de reis. Zijzelf heeft Nera aan een vriend in Nederland bemiddeld, de nieuwe eigenaar heeft voor het ticket betaald.

 

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.