Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Sina - Update Efe

Mijn ochtendgymnastiek bij Robert zit erop, honden gevoerd, katten verzorgd en blokje om gelopen met de honden. Nu moet ik nog naar de buren en dan naar huis om mijn eigen katten te voeren. Bij de buren is een hond zoek, ze was er niet om te eten, nou ja, ze heeft de weg hier naar toe gevonden, dus ze zal ook wel terugkomen als ze honger heeft .

Thuis was alles in orde, Diesel lag tevreden in de achterkamer en voor zaterdag heeft hij een afspraak bij de dierenarts. Ik wil weten hoe het met  zijn lever en nieren eruit ziet en of alles verder ok is. Ergens klopt er iets niet. Zijn vacht is erg dof en hij heeft overal korsten op zijn lijf.

Vandaag wilde ik naar het pension gaan om te zien hoe het met de honden gaat die daar zijn. Ik was vooral nieuwsgierig hoe Efe zich ontwikkeld heeft. “Mallasha” (God zal hem bewaren), hij ziet geweldig uit. Hij is bijgekomen, zijn vacht is aangegroeid, zijn ogen zijn waakzaam en hij was blij om me te zien. Hij is zo veranderd, dat je bijna niet de hoop ellende van weleer herkent. Helaas is hij heel erg gefixeerd op voer, dat is wel begrijpelijk en hij wil alles doen voor iets eetbaars. Ik ben tevreden met zijn ontwikkeling en heb wat foto’s van hem gemaakt.

Nadat ik in het pension geweest  was, ben ik naar Fethye gereden om te zien hoe het met Leon ging. Niet goed, hij heeft sinds dagen niet gegeten en hij heeft  het zwaar. Wie kijkt daar van op? Hij hangt aan een infuus, de dierenarts denkt dat het komt door het eten van het vergane dier.

Voor Irma heb ik een plan, ik voer haar vanavond niet zodat ze zaterdag flink honger heeft.  

De avondronde begint met het voeren van katten, dan naar de buren, dan naar Robert thuis. De kleine Felicity was er vanavond ook niet, hmm, nu ben ik toch bezorgd. Toen ik bij Robert  aankwam, wist ik waarom Felicity niet bij de buren was. Ze heeft haar intrek genomen in Roberts huis. Onze dierentuin stond haar beter aan. Ik geloof dat Robert nu een pleeghond heeft. Ik heb ook niet de moeite genomen om haar naar de buren terug te brengen, ze zou zonder meer terugkomen. Dus mag ze bij ons eten en slapen.

Vanavond permitteer ik me om een TV-serie te kijken in plaats van achter de computer te zitten.

 

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

Sina - Irma, Irma, Irma en nog meer honden

Vandaag ben ik vroeg opgestaan en heb mij geestelijk en lichamelijk op de Irma-vangactie voorbereid. Een sterke kop koffie, een beetje müsli, twee sigaretten, gemakkelijke kleding en sportschoenen. Eerst nog langs het asiel om de nieuwe hondenval te halen. Uitgerust met blikvoer, gegrild vlees en kipfilet ben ik op pad gegaan. Ik heb een goed gevoel dat ik haar vandaag te pakken zal krijgen, want de druk wordt steeds groter en ik ben al veel te lang ermee bezig. Het was nog wel vroeg in de ochtend maar wat maakt het uit als madam er niet is, dan stel ik gewoon de val op en als zij dan honger heeft zal zij het open buffet zeker niet kunnen weerstaan. 


Toen ik wegreed was ik er zo zeker van dat ik met de nieuwe val succes zal hebben. Maar jadie ondeugd was er natuurlijk niet. Zoals altijd ben ik de hele route langsgereden, maar nee, er was geen Irma! Maar wat zie ik daar onder een struik zitten, ik hoefde geen twee keer te kijken want wat behalve een hond zou dat kunnen zijn? Ik wilde toch op hondenjacht, of niet dan? Okay, het is een pup, die dank god erg hongerig was. Dus geen probleem gezien de keuze aan voer die ik bij mij had. Een snelle greep en de kleine, zij heet nu Melana, was van mij. Ik heb haar in de box gedaan en de val voor Irma opgezet. Jammy, jammy da kan toch geen hond aan weerstaan. Met Melana ben ik dan naar het asiel gereden, vandaag is het uitlaatdag. Christine is ook in het asiel en trots liet ik haar mijn vang zien. Wij hebben nog het een en ander gedaan en dan ben ik weer naar de nieuwe val toe gereden.

 

Onderweg ben ik dan toch Irma tegen gekomen, zij stond op de top van de berg en niet beneden bij de uitrit waar ik haar eigenlijk verwacht had, slecht ingeschat Sina. Geen probleem ik kan de val halen en Irma direct voor de neus zetten. Maar toen hoorde ik in de verte een luid geblaf en ik kon mij al voorstellen wat dat was. Ik wilde toch op hondenjacht, of niet? In mijn val zat een hond die het open buffet verorberd had. Gelukkig ben ik goed uitgerust en heb een grote voorraad aan eten in de auto, vandaag is mijn dag, ik heb succes. Het is een jonge dame die wij nu Minx noemen. Heb haar snel uit de val gehaald en in de bench gedaan.

 

Irma wacht nog steeds op de top en ik weet dat zij achter mijn auto aanrent. Op de weg naar boven kwam ik Irma tegen en zij is inderdaad tot de top achter mij aangerend. Eigenlijk houd ik daar niet van, maar de top is de beste plek voor de val. De nieuwe val is echter heel zwaar en het kostte mij veel kracht om hem in de auto te krijgen en deze weer eruit te halen. Helemaal buiten adem heb ik de val dan met alle mogelijke lekkernijen gevuld. Uiteraard lag het lekkerste vlees helemaal achterin de val. Irma heeft honger, haha, ik heb een binnenpretje, dan maar hup in de val. Ik heb een spoor van Irma tot de val gelegd en ben vervolgens naar de auto gelopen om te doen alsof ik daar wat moest doen. Want als ik haar in de gaten houd, merkt zij zeker dat ik wat van plan ben. De opwinding sloeg toe, zij loopt naar de val, ik kijk in de achteruitkijkspiegel, ja, ja, ik blij. Zij loopt naar de val toe, maar dan blijft zij staan, kijkt om haar heen en loopt weer weg. Dus wacht ik af, zij gaat naast de val liggen. Ik wacht langer, maar nu gaat dat kreng gewoon een dutje doen. Ik heb het een en ander voor de val gelegd maar madam gaat alleen naar de opening en niet verder. Puntje bij paaltje ben ik weggereden en heb mij verstopt, maar madam toonde geen interesse in het voer.

 

Twee uur later heb ik mijn spullen weer opgepakt en ben zonder Irma ervan door gegaan. Uiteraard heeft zij al het voer wel gekregen, zij zal zich wel hebben afgevraagd wat dat hele circus te betekenen had. Aangezien het al donker werd en ik Minx in de auto had, belde ik met Aylin om te vragen of ik Minx voor een nacht bij haar kon parkeren, alleen voor bed en logies. Maar ja toch, en uit bed en logies werd dan toch volpensioen, de kleine mag bij Aylin blijven tot zij bemiddeld is.


Wat voor een dag, ik was pas om 20.00 uur thuis. Toen heb ik eens opgeteld hoeveel honden ik nou dankzij Irma gevangen heb, terwijl ik eigenlijk Irma wilde vangen. Het zijn inmiddels 5 honden, Gin, Tonic, Topalof, Minx en Melana. Misschien speelt zij gewoon voor lokaas zodat ik de zwerfhonden help, ik verdenk haar van alles. 

 

 

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

Sina - De hond van de gendarmerie

Natuurlijk ga ik op zoek naar de aangereden kat, hier in de tuin heb ik haar niet gevonden. Ook in de omgeving is niks te vinden, helaas niet. Ik ben dan maar naar het kantoor gegaan, want vrijdag komt een klant en vrijdag komen ook Petra Poorter en Agnes Riool naar Göcek. Ik heb veel te doen, vandaar.

 

Wanneer ik arriveer, zit er een hond  op ons balkon, hij zit tussen onze motoren, heeft het zich gemakkelijk gemaakt onder een afdekzeil. Natuurlijk zoekt elke hond een onderkomen bij zulk beestenweer. Ik weet nu al, zonder verder te kijken, om welke hond het gaat. Ik wil hem eigenlijk al langer meenemen en denk dat het vandaag de juiste dag is. De hond behoort toe aan de agenten van de gendarmerie. We spreken hen al wekenlang erop aan de hond niet vrij te laten rondlopen. De hond is overal te zien en iedereen belt ons op en doet zijn beklag, maar wij zijn bang dat deze lieve teef aangereden zal worden. Ze is nog tamelijk jong, werkelijk heel lief en speels en niet gesteriliseerd. We hebben ons best gedaan en vandaag is de maat vol! De agenten hebben werkelijk niks met onze adviezen gedaan en ik zie niet in waarom ik me verder nog druk moet maken om die hond. Ik heb haar van het balkon gehaald, in de auto gezet en ik ben met haar naar de dierenarts in Fethiye gereden.

 

Het weer is bar slecht, ik hoef echt niet naar Irma te gaan kijken.

 

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

Sina - Fotoalbum

Om half elf rijd ik naar Irma, en jawel ze is er!  Maar omdat ik zo vroeg ben, is er geen braadkippetje. Ik koop de kip pas na 13.00 uur.

 

Het weer is niet best, ik schrijf aan mijn blog, sorteer foto’s. Ik moet mijn album sorteren en de druk wordt steeds hoger. Als ik niet aan het album  en aan de beschrijvingen werk, hebben de honden minder kans herplaatst te worden. Het sorteren van de foto’s, de beschrijvingen maken en het album bijgewerkt houden, betekent veel werk voor mij.

 

Ik zit uren aan één stuk achter de PC, en ik probeer de honden van hun mooiste (foto)kant te laten zien. Ik ben niet blij, zelfs al een paar dagen somber gestemd, ik zie geen licht aan het einde van de tunnel.

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.