Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Christine - Zorgen

Ik heb net de hondenlijst bijgewerkt – wie ze zijn en waar ze zijn. We hebben in totaal 132 honden die onder onze verantwoordelijkheid vallen – en dat is best heel eng! Oké, niet alle honden bevinden zich in het asiel; hier verblijven momenteel 115 honden. Maar ook pleeghonden en honden met speciale behoeftes kosten de vereniging geld. Ook hebben we 20 puppy's onder onze hoede. Momenteel nemen zij niet veel plaats in, maar wat gaan we doen over 2 of 3 maanden? Het asiel is bomvol en het ‘puppy-seizoen’ is net begonnen!

 

Afgelopen vrijdagavond was Larissa (onze pleeghond) ziek – ze moest veel braken. Op zaterdag begon Kiki Dee (onze eigen hond) zich ook niet lekker te voelen. We raakten in paniek omdat ze misschien vergiftigd konden zijn, dus haastten we ons naar de dierenarts. Er was niet zo heel veel aan  de hand, Larissa had een maagzweertje en Kiki Dee een kleine ontsteking in haar darmen. Twee dagen medicatie, een speciaal dieet en ze zijn weer volledig beter. Onze dierenarts vertelde dat ze het waarschijnlijk koud hebben gekregen en daarom ziek waren geworden. Onze honden? Ziek? Natuurlijk dacht ik toen aan de honden in ons asiel – zij krijgen niet alle luxe die Larissa en Kiki Dee krijgen en wat doen zij wanneer ze het koud hebben? Zoveel honden hebbende, zien we wel werkelijk als er iets aan de hand is? Of lijden ze in stilte?

 

Natuurlijk zien we het als er écht iets aan de hand is zoals bij Kashmir (een van de puppies van Miss Moneypenny) hij had een zware luchtweginfectie. We stuurden hem onmiddellijk naar de dierenarts op zaterdag en hij verbleef een paar dagen in de dierenkliniek. Omdat de dierenkliniek echter onderbemand is, moest hij terug naar ons asiel, terwijl hij nog niet 100 % in orde was.

 

Iedere winter krijgen de puppy's en de jongere dieren amoeben. Het heerst momenteel al en de laatste 3 dagen krijgen 25 honden Panacur. Dit is een wondermiddel maar het is in Turkije niet verkrijgbaar. Vorig jaar kregen we een donatie in de vorm van een emmer met 5 kilo Panacur in poedervorm. Dit is als goud voor ons, maar in poedervorm is het zeer moeilijk toe te dienen. We vonden uit dat de beste manier was rijst en gehakt te koken, hieraan de medicatie toe te voegen en dan  balletjes ervan te maken. Twee dagen geleden kwamen Aylin en David thuis en hielpen 180 balletjes te maken voor de puppies en 50 hamburgers voor de grotere honden. Hopelijk helpt dit voor de komende weken. Maar het is zo koud en de weersvooruitzichten zijn erg slecht voor het weekend. Jullie begrijpen het al, ik ben een beetje teneergeslagen. Maar dank jullie wel dat ik mijn gevoelens met jullie kan delen. 

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.