Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Christine - Op pad met Sina

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Met de feestdagen had ik een paar dagen vrij en Sina vroeg me om met haar mee te gaan met een van haar kleine avonturen. De negen pupjes van Miss Moneypenny moesten naar de dierenarts voor hun inentingen, zo gepiept. Althans, dat dacht ik… 


Op woensdagochtend  kwam Sina mij om 11 uur halen. Voordat we naar het asiel gingen, gingen we even langs Irma om haar te voeren. Maar tussen Irma en het asiel, zagen we ineens een pupje aan de kant van de weg. Uiteraard stopte we en ik stapte uit om de pup op te tillen. Zodra ze in mijn armen lag, ontspande ze zich gelijk, alsof ze wist dat er nu iemand was om voor haar te zorgen. Ik schoot vol, al deze honden hebben ons zo hard nodig! We hebben haar Lambada genoemd, ze heeft een mooi wit koppie met zwarte vlekjes en een beetje pluizige vacht, maar haar huid is er slecht aan toe. Lambada moest ook maar mee naar de dierenarts, vonden we.

Uiteindelijk aangekomen bij het asiel, waar Feridun ons kwam begroeten met 3 gisteravond gedumpte puppies in zijn armen… Drie hele mooie teefjes, Markies, Melba en Fulya, helaas ook alle 3 in slechte gezondheid. Die drie dus ook maar mee genomen naar de dierenarts. Nadat we de 9 pupjes, Frido (die ook zijn prikken moest hebben) en de 4 nieuwe pupjes in de auto hadden geladen, gingen we op weg naar Fethiye.

 

Bij binnenkomst bij de dierenarts was het eerste wat we zagen een vreselijk magere hond, we konden letterlijk ieder botje in zijn lijf tellen. Sina stapte gelijk op de eigenaar af en gaf hem op zijn donder dat hij zijn hond niet te eten gaf (die goede Sina, die nooit voor haar eigen belangen zou opkomen maar zichzelf niet in de hand heeft als het op dierenmishandeling aan komt). Later legde de dierenarts uit dat de hond heel erg onder de vlooien zat en daardoor bloedarmoede had gekregen, maar dat het na behandeling gauw beter met hem zou moeten gaan.

 

Toen was het tijd de pupjes uit hun transportkooitjes te halen en stuk voor stuk te wegen, op de foto te zetten en hun eerste inenting en anti-parasiet pilletjes te geven. Alle puppies van Miss Moneypenny zijn zo verschillend, de kleinste weegt maar 3.2 kilo en de grootse 5 en een half!!

 

De dierenarts keek vervolgens naar Lambada, het pupje dat we langs de weg vonden, maar de onderzoeken wezen niet echt iets uit. Zij is bij de dierenarts gebleven zodat ze iedere dag een vitaminenprik kan krijgen. Ook de 3 gisteravond gedumpte puppies blijven een paar dagen bij de dierenarts. Of de moeder had te veel puppen om allemaal goed te verzorgen, of ze was zelf niet in goede gezondheid, want deze puppies zijn er niet best aan toe… Ze zijn dun en hun pootjes zijn gebogen, ze hebben veel goede voeding en liefde en aandacht nodig om er weer boven op te komen, maar het lijkt er op dat ze niet in levensgevaar zijn.

 

Na alle onderzoeken hebben de pupjes even in hun kennel lekker warm in de zon gestaan, en zijn wij even gauw gaan lunchen voordat we het hele stel weer terug naar het asiel brachten. Bij het asiel hebben we even gekeken of alles in orde was en Feridun geholpen alle pupjes weer in hun onder komen te krijgen.

 

Tegen de tijd dat Sina mij weer thuis afzette, was het al 5 uur ’s middags. Weer een dag in het leven van een dierenredder op zijn eind. Tijd voor een douche en schone kleren!

 

Tot gauw,

Christine

 

Sommigen van jullie vroegen naar Flash, ons nieuwe kitten. Dank jullie wel daarvoor! Het is een energiek beestje en hij is inmiddels geaccepteerd door de andere katten en honden. Hij slaapt samen met Kiki en speelt veel met Larissa. En, hij heeft gewonnen van de kerstboom!

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.