Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

 Naam Big    Leeftijd  3 jaar
 

Big is een Portugese hond van 3 jaar oud

Kinderen klein of groter zijn met hem geen probleem.

Andere huisdieren gaan prima. Of het nu gaat om honden, katten, konijnen, vogels of kippen, maakt niet uit.

Autorijden vindt hij fijn, zodra de auto open gaat, springt hij er enthousiast in.

 

Big is sinds een paar maanden bij ons. Hij was daarvoor niets gewend, geen mensen, geen huis, geen verkeer. Andere honden wel, die snapt hij wel. Hij was erg terughoudend en heeft veel moeten leren en inmiddels met veel dingen kennisgemaakt. Gelukkig is hij nog jong en heeft hij zijn nieuwsgierigheid mee. Hij was steeds wat schrikachtig, maar wel nieuwsgierig en daarmee kwam ook de speelsheid naar boven. Big geniet nu van aandacht, knuffels en buiten heerlijk rennen en spelen. Hij is in zijn spel met andere honden wel een beetje lomp soms en ook wat puberaal. Correcties snapt hij wel snel en accepteert hij ook . het leidt daarom eigenlijk nooit tot problemen. Buiten heeft hij veel energie en maakt hij er zijn eigen feestje van Hij loopt mee en houd je in de gaten, dus los lopen kan prima. Het is wel een redelijk eigengereide  hond, dus absolute gehoorzaamheid hoef je bij hem niet te verwachten. Er zal altijd wel een tikje ondeugd en eigenzinnigheid in blijven zitten. Mag hij iets echt niet, dan doet een ferm “nee” over het algemeen goed zijn werk.

Binnen is hij rustig en lief. Hij vermaakt zich met een speeltje en ligt daarmee op zijn plaats . Hij is wat waaks. Mensen die aan de deur komen worden door middel van geblaf aangekondigd. In rare situaties blaft hij even als hij het even niet weet. Toch is het zeker geen overmatige blaffer en begroet hij mensen verder vriendelijk zodra hij ze ziet.

We willen Big graag plaatsen bij mensen die al een hond hebben, zodat hij een beetje houvast en voorbeeld heeft. Big stond bekend als een zeer bange hond die niet van het leven zou kunnen genieten. Dat valt best mee. Hij schrikt af en toe flink van nieuwe situaties als die gepaard gaan met veel geluid. Hij steigert dan als een paard en lijkt even in paniek. Als je hem dan even aan de situatie laat wennen, kalmeert hij en komt weer wat tot rust. Hij blijft dan scherp, maar dat geeft geen problemen. Zijn nieuwsgierigheid wint het nog steeds.

   


 Geslacht reu   Hoogte
   Ras/type Kruising
     
   Locatie Nederland
  Verblijfplaats  
   Kosten  € 295,--   Meer info   n.pruschen@kpnmail.nl

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.