Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Welkom

Hieronder vindt u een overzicht van honden uit Turkije en Macedonië die via bevriende stichtingen een baasje zoeken. Ook brengen wij soms andere buitenlandse honden of katten onder de aandacht die op individuele basis bemiddeld worden. Wereldpootjes zelf plaatst dus geen honden. Bij elke hond staat de stichting vermeld met wie u contact kunt opnemen.

 

Baum

 

 
 

Graag willen we jullie voorstellen aan Baum. Baum is een kanjer en een prachtige hond, een perfect maatje! Hij leeft al bijna zijn hele leven in het asiel. Toen hij nog een ukkie was, is hij ooit gevonden door een dierenvriend en naar het bosasiel gebracht. Helaas heeft hij tot nu toe geen geluk gehad om zijn lieve baasje te vinden. We denken dat Baum jonger is dan in zijn paspoort staat, want hij is nog zo energiek en speels. Het is dan ook een geschatte leeftijd. Wie maakt onze Baum nu eindelijk gelukkig met een liefdevol huisje. Hij wil zo graag bij iemand horen. 
 
Zijn karakter: lief, vriendelijk, aanhankelijk, sociaal, energiek, speels, makkelijk in de omgang, hij kan het met iedereen goed vinden. 
 


 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 10 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 60 - 65 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Istanbul
      Kosten   €185,--
  Meer info info@animalcareprojects.nl
     
 

Big

 

 
   

Big is een Portugese hond van 3 jaar oud

Kinderen klein of groter zijn met hem geen probleem.

Andere huisdieren gaan prima. Of het nu gaat om honden, katten, konijnen, vogels of kippen, maakt niet uit.

Autorijden vindt hij fijn, zodra de auto open gaat, springt hij er enthousiast in.

 

Big is sinds een paar maanden bij ons. Hij was daarvoor niets gewend, geen mensen, geen huis, geen verkeer. Andere honden wel, die snapt hij wel. Hij was erg terughoudend en heeft veel moeten leren en inmiddels met veel dingen kennisgemaakt. Gelukkig is hij nog jong en heeft hij zijn nieuwsgierigheid mee. Hij was steeds wat schrikachtig, maar wel nieuwsgierig en daarmee kwam ook de speelsheid naar boven. Big geniet nu van aandacht, knuffels en buiten heerlijk rennen en spelen. Hij is in zijn spel met andere honden wel een beetje lomp soms en ook wat puberaal. Correcties snapt hij wel snel en accepteert hij ook . het leidt daarom eigenlijk nooit tot problemen. Buiten heeft hij veel energie en maakt hij er zijn eigen feestje van Hij loopt mee en houd je in de gaten, dus los lopen kan prima. Het is wel een redelijk eigengereide  hond, dus absolute gehoorzaamheid hoef je bij hem niet te verwachten. Er zal altijd wel een tikje ondeugd en eigenzinnigheid in blijven zitten. Mag hij iets echt niet, dan doet een ferm “nee” over het algemeen goed zijn werk.

Binnen is hij rustig en lief. Hij vermaakt zich met een speeltje en ligt daarmee op zijn plaats . Hij is wat waaks. Mensen die aan de deur komen worden door middel van geblaf aangekondigd. In rare situaties blaft hij even als hij het even niet weet. Toch is het zeker geen overmatige blaffer en begroet hij mensen verder vriendelijk zodra hij ze ziet.

We willen Big graag plaatsen bij mensen die al een hond hebben, zodat hij een beetje houvast en voorbeeld heeft. Big stond bekend als een zeer bange hond die niet van het leven zou kunnen genieten. Dat valt best mee. Hij schrikt af en toe flink van nieuwe situaties als die gepaard gaan met veel geluid. Hij steigert dan als een paard en lijkt even in paniek. Als je hem dan even aan de situatie laat wennen, kalmeert hij en komt weer wat tot rust. Hij blijft dan scherp, maar dat geeft geen problemen. Zijn nieuwsgierigheid wint het nog steeds.

    
  Geslacht    reu
  Leeftijd 3 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte
      Locatie   Nederland
  Verblijfplaats
      Kosten   € 295,--
  Meer info n.pruschen@kpnmail.nl
     
 

Bordo

 

 
   

Graag willen wij jullie voorstellen aan de mooie Bordo. Helaas, zit Bordo al jaren in het asiel, vanaf toen hij een jonge hond was. Deze prachtige hond wil dolgraag het asiel inruilen voor een warm thuis en lieve baasjes.
 
Zijn karakter: verlegen, lief, rustig, vriendelijk, sociaal, zachtaardig, hij kan het goed vinden met iedereen.


 
  Geslacht    teef
  Leeftijd 8 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 55 - 60 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Istanbul
      Kosten   € 185,--
  Meer info Animal Care Projects, info@animalcareprojects.nl
     
 

Cebee (Al in Nederland)

 

 
   Het verhaal van Cebee:

Een Macedonische dierenbeschermster en haar ouders redden en vangen zwerfhonden op in hun boerderij in Struga. Zij verzorgen hier moederloze pups, gewonde en zieke honden. Een Nederlandse vrijwilligster, die regelmatig een bezoek brengt aan deze plek vroeg stichting Wereldhonden mee te zoeken naar baasjes voor enkele van deze honden. Één van de gelukkigen is Cebee. In februari 2018 vond een Nederlandse toeriste een nestje pups in de bergen nabij Ohrid. Het waren Cebee en zijn 3 broertjes en zusjes. De vrouw kon de kleine hondjes natuurlijk niet aan hun lot overlaten en vond onderdak voor ze bij de dierenbeschermster en haar ouders. Hier is Cebee opgegroeid tot hij op 13 mei jl. naar Nederland is gekomen. Cebee wordt liefdevol opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden en ook katten aanwezig zijn
Cebee is geboren omstreeks januari 2018 en weegt 11,5 kilo.

Het karakter van Cebee:

Cebee is een jonge vrolijke clown en puber.  Het is een gezellig ventje dat lekker wil spelen en streken uithalen. Zoals bij zoveel buitenlandse honden is eten heel belangrijk en is er ergens wat te eten, staat Cebee vooraan. Als hij kans ziet wil hij in een ongezien moment ook wel gauw wat naar binnen werken wat niet voor hem bestemd was. Cebee is erg leergierig en wil graag alles snel goed doen. Hij kan al zitten en wachten gaat ook al steeds beter. Ook kan hij al eventjes met de andere honden alleen zijn. Cebee is dol op menselijke aandacht. Hij moet nog leren dat hij niet voortdurend in het middelpunt van de belangstelling kan staan en hij de aandacht moet delen met de andere honden van het opvanggezin. Cebee wil nog wel de aandacht trekken door speels in je handen te bijten. Andere momenten ligt hij lekker naast je te slapen. Cebee is zindelijk. Hij is tamelijk waaks en kan zich dan flink laten gelden. Als er bezoek is, blaft hij even in het begin. Wanneer het bezoek hem negeert, is dat zo over en komt hij snel kijken wie er is. Buiten gaat het steeds beter maar op drukke punten en met veel prikkels raakt Cebee onzeker. Zijn deze prikkels er niet, dan zie je echt de grappige clown die hij binnen ook is. Ook kan hij dan lekker rustig snuffelen en lekker gek doen, zoals achter vogels aanrennen. Jammer genoeg is de riem niet zo lang. Hij trekt niet aan de lijn en loopt zeer netjes mee. Voor Cebee zoeken we een baasje/familie met hondenervaring die hem consequent kan opvoeden en in een rustige omgeving woont. Cebee kan als hond alleen worden geplaatst of bij een andere jonge hond die van spelen houdt. Hij is aan katten gewend. 


 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 1
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 45
      Locatie   Nederland
  Verblijfplaats Hellevoetsluis
      Kosten   €350,-
  Meer info info@wereldhonden.nl
     
 

Hazel en Taco

 

 
 
Hazel van 1.5 het ruw harig teefje en taco het Maltees leeuwtje van 5 haar ze zijn beide zindelijk kunnen alleen thuis zijn gesteriliseerd en kunnen met andere honden en katten, hoeven niet samen geplaatst te worden ze kennen de basiscommando's zoals zit, poot, lig hebben laag energie level dus het hoeven geen sportieve mensen te zijn
 
  Geslacht    teef
  Leeftijd 1,5 jr en 5 jr
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte
      Locatie   Cyprus
  Verblijfplaats
      Kosten   €275,- per hond
  Meer info Bemiddeling door Cyprus dog's Belgium:jade Lamberechts jl@gmail.com 0032487224397
     
 

Henry

 

 
  Henry liep graatmager over straat. Zijn huid was er slecht aan toe. Na intensieve behandeling in het asiel is Henry helemaal opgeknapt en een gezonde, knappe hond. Hij is erg gesteld op aandacht. Hij gaat graag mee met de wandeling. De familie die hem adopteert zal aan Henry een loyale en leuke metgezel hebben.

 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 8 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 55-60 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Gocek
      Kosten   € 310,--
  Meer info
     
 

Kiraz

 

 
 

We willen jullie graag voorstellen aan de mooie Kiraz. Helaas zit ze al haar hele leven in het bosasiel. Ze wil dolgraag het asiel inruilen voor een warm thuis en lieve baasjes. Wat een geweldige hond, een maatje voor het leven!
 
Haar karakter: leuk, aanhankelijk, sociaal, vriendelijk, ook nog speels, zachtaardig, makkelijk in de omgang. Ze kan het goed met iedereen vinden. Je smelt als je haar prachtige koppie ziet.


 

 
  Geslacht    teef
  Leeftijd 7,5 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 60 - 64 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats Istanbul
      Kosten   €185,--
  Meer info Animal Care Projects, info@animalcareprojects.nl
     
 

Lady Gaga

 

 
  Maak kennis met Lady Gaga, een stoer hondenmeisje dat tussen de grote honden leeft. Ze weet zich prima te handhaven. Lady Gaga is weliswaar klein, maar heeft een persoonlijkheid waar je niet omheen kunt. Hoog energieniveau. Past in een actief gezin. Kan met katten.

   


 
  Geslacht    teef
  Leeftijd 2 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte 35-40 cm
      Locatie   Macedonië
  Verblijfplaats Struga
      Kosten   € 295,--
  Meer info
     
 

Lea

 

 
 

Lea is een vrolijk 3-jarig teefje met een glanzende kortharige vacht. Als pup heeft ze haar voorpoot gebroken. Die breuk is uit zichzelf geheeld en ze rent en speelt dat het een lieve lust is. Lea is een actieve en sociale hond, zowel naar andere honden als mensen. Ze heeft alles in zich om een fijn maatje te worden. Lea kan niet met katten.

Lea verblijft al veel te lang in de hondenopvang in Struga, Macedonië. We hopen dat ze in 2018 eindelijk haar eigen familie zal vinden. 
  Geslacht    teef
  Leeftijd 3 jaar
      Ras/Type   Kruising
  Hoogte
      Locatie   Macedonie
  Verblijfplaats Struga
      Kosten   € 295,--
  Meer info
     
 

Nadia

 

 
 

 
  Geslacht    teef
  Leeftijd 9 jaar
      Ras/Type   kruising
  Hoogte 55 cm
      Locatie   Turkije
  Verblijfplaats
      Kosten   € 310,--
  Meer info
     
 

Nikitas (geadopteerd)

 

 
 

Het verhaal van Nikitas:

Nikitas is gevonden in een buitenbuurt van Athene. Hij hing rond bij een restaurant en zag er ziek en hongerig uit. Het ging niet goed met Nikitas en uiteindelijk heeft een dierenvriend hem gered. Na een onderzoek bij de dierenarts bleek Nikitas een huidaandoening te hebben (zie laatste foto) waar hij voor behandeld en volledig van genezen is. Bij een bloedtest werd Leishmaniose vastgesteld, een ziekte die door een daar levend zandvliegje overgebracht kan worden (voor meer informatie zie onze homepagina onder het kopje 'hond adopteren' > 'informatie' > 'ziektes'). Nikitas is hier succesvol voor behandeld. Gelukkig is er sprake van een lichte vorm en is er aan Nikitas absoluut niets te merken. Voor zijn komst naar Nederland zal Nikitas opnieuw getest worden en naar verwachting zal hij geen medicijnen meer nodig hebben.  De Leishmaniose is onder controle en met goede en liefdevolle zorg zal Nikitas een lang en gelukkig leven kunnen leiden.
Nikitas is geboren rond februari 2015 en weegt 26 kilo.

Het karakter van Nikitas:

Heeft Nikitas ooit baasjes gehad? Of is hij op straat geboren? We zullen het nooit weten. Gezien zijn voorbeeldige gedrag vermoeden we het eerste. Nikitas is de ideale hond die zich in alle situaties perfect weet te gedragen. Hij is sociaal en vriendelijk naar andere honden. Reu of teef, hij zal nooit de confrontatie zoeken. Nikitas werd zonder problemen geaccepteerd in een hechte roedel van negen andere zwerfhonden, iets dat vrij ongebruikelijk is voor een middelgrote reu. Ook naar mensen toe is Nikitas lief en aanhankelijk. Hij houdt van mannen, vrouwen en kinderen. Knuffelen is zijn grote passie. Wordt hij eenmaal ge-aaid kan Nikitas urenlang rustig naast je zitten, en genietend voor zich uitstaren. Nikitas is bescheiden en zal zich nooit opdringen aan iemand, mens of dier. Nikitas houdt van een wandeling op zijn tijd en loopt buiten keurig mee aan de riem. Een hond als Nikitas is geschikt voor vele thuis situaties. Zo zou hij goed passen in een gezin met kinderen en andere honden. Maar ook als enige hond in een rustig éénpersoons huishouden zou Nikitas goed tot zijn recht komen. Voor een hond als Nikitas is geen opvoedervaring nodig, hij zou een prima hond zijn voor beginners. 
  Geslacht    reu
  Leeftijd 4 jaar
      Ras/Type   kruising
  Hoogte 52 cm
      Locatie   Nederland
  Verblijfplaats Voorburg
      Kosten   € 310,--
  Meer info info@wereldhonden.nl
     

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.