Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Het dierentehuis Göcek ligt wat afgelegen in een heuvelachtig bosrijk gebied nabij Göcek, een dorp aan een mooie baai tussen Dalaman en Fethiye (Zuid-Turkije). Er zitten gemiddeld tussen de 80 en 90 honden in het asiel. Ook zijn er enkele opvanggezinnen die voor pups zorgen. Voor honden die om de een of andere reden niet in het asiel terecht kunnen (b.v. omdat zij net geopereerd zijn of zich niet kunnen handhaven in zo'n grote roedel), maakt men gebruik van het pension van de dierenarts. Daarnaast heeft men nog de zorg voor verscheidene straathonden in het dorp en vooralsnog geen risico lopen (in de zomer worden ze vaak bijgevoerd door restaurants en toeristen). 

De verzorger Feridun is overdag aanwezig om de honden eten te geven en de hokken en het terrein schoon te houden. Een dierenkliniek in Fethiye (ongeveer 40 km verder) castreert en vaccineert de dieren. Dit neemt door het heen en weer rijden veel tijd in beslag. Bovendien is de benzine een behoorlijke kostenpost, naast uiteraard de medische kosten. 

Jarenlang aten de honden voornamelijk etensresten die men van een hotel kreeg. In de zomer van 2010 werd een aantal honden erg ziek, ze hadden last van verlammingsverschijnselen. De oorzaak bleek botulisme te zijn, een voedselvergiftiging als gevolg van hoge temperaturen in combinatie met slecht bewaard eten. Natuurlijk is men hiervan heel erg geschrokken en sindsdien wordt er alleen droogvoer gegeven. Een extra kostenpost voor het asiel, want dit is erg duur in Turkije.

 In 2007 kwam er een nieuwe wet, die de lokale overheid o.a. verplicht om het zwerfhondenprobleem op te lossen via sterilisatie en een goed asiel.

Het asiel is grotendeels afhankelijk van de donaties. Ter plekke proberen de vrijwilligers geld in te zamelen door liefdadigheidsdiners te organiseren en spullen op rommelmarkten te verkopen.

De honden verblijven in kennels van ongeveer 3 tot 4 m2 met elk 3 tot 4 honden. Iedere ochtend mogen zij los op het terrein van het asiel. aan het einde van de dag kiezen de honden zelf een hok uit, waardoor ze steeds met andere honden de ruimte delen. we kunnen dan ook stellen dat deze viervoeters zelden problemen met soortgenoten hebben.

De kennels en omheining konden 2 jaar geleden gerenoveerd worden dankzij een donatie van onder andere Wereldpootjes. Met een andere gift werd een speciaal Puppyhuis gebouwd vlak naast het asiel.

"Ons" dierentehuis is niet met een "normaal" asiel in Nederland te vergelijken. Van de kant van de Turkse bevolking is er bijna geen interesse en begrip, zij hebben nauwelijks vrijwilligers die zich met de dieren bezighouden. Zaken als regelmatige wandelingen of dagelijks geaaid worden, kunnen we deze dieren nu helaas nog niet geven, maar wij doen ons best dit te verbeteren. Tot dan moeten wij met een heel kleine groep mensen proberen alle honden in het asiel en op straat te verzorgen en onder te brengen. De financiële kant is hierbij een aspect dat dagelijks een groot deel van onze inspanningen in beslag neemt.

90 % van de honden in het asiel zijn teefjes. In de dorpen worden teefjes weggedaan en de reuen mogen blijven. Het bosgebied waarin het dierentehuis ligt, geeft schaduw in de zomer, maar zorgt ook voor veel teken. Daarom moeten de honden 4 keer per jaar met Ivomec behandeld worden. De honden krijgen jaarlijks vervolginentingen. Alle honden die oud genoeg zijn (vanaf circa 6 maanden) worden gecastreerd.

Honden die voor adoptie in aanmerking komen, worden voornamelijk in Nederland of Duitsland geplaatst. De honden die niet geschikt zijn voor adoptie, mogen hun hele leven in het asiel blijven.


       
Dit is Judy, de mascotte van Wereldpootjes. Judy is afkomstig uit Göcek en is helaas te schuw om te plaatsen.   Het kan ook koud zijn in Turkije, vandaar dat deze gestapelde puppy's elkaar warm proberen te houden. Er zitten werkelijk waar prachtige honden in het dierenasiel van Göcek.
       
Een etensbak is een heerlijke plek zo met zijn drietjes.   De transportkennels staan klaar. Wie is de gelukkige? Etenstijd!No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.