Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Dierenasiel Göcek

Het dierentehuis Göcek ligt wat afgelegen in een heuvelachtig bosrijk gebied nabij Göcek, een dorp aan een mooie baai tussen Dalaman en Fethiye (Zuid-Turkije). Sinds 1998 zet onze stichting zich in om de zwerfdieren in Göcek te helpen. In die tijd, voor het toeristische seizoen begon, waren de autoriteiten gewend om de honden en katten te vergiftigen, af te schieten en/of te vergassen. Vanwege deze reden is de stichting  Göcek Vrienden van Natuur en Dier opgericht om deze dieren te beschermen. Tegenwoordig doet de lokale overheid dit niet meer (in ieder geval niet meer in de toeristische gebieden). Helaas is de mentaliteit van de lokale bevolking niet veranderd en zijn zwerfdieren (vooral honden) nog steeds ongewenst in Göcek. Mensen schuwen er niet voor om ze te vergiftigen of af te schieten.

Al zo’n 19 jaar, bijna dagelijks, proberen wij de consequenties van verwaarlozing, onwetendheid en/of wreedheid op te lossen – teefjes worden niet gesteriliseerd en krijgen ongewenste puppies, honden die 24 uur per dag aan een korte ketting worden gehouden, slecht gevoerd worden (meestal enkel droog brood), geen behandeling tegen vlooien en teken krijgen, soms krijgen zij niet eens een kennel. Sinds 1998 hebben wij meer dan 2.000 honden gered – allemaal gecastreerd/gesteriliseerd en gevaccineerd. In de afgelopen jaren hebben wij een nieuw thuis gevonden voor meer dan 2.000 honden, enkel in goed uitgekozen families. Momenteel heeft de vereniging ongeveer 200 honden onder onze hoede – te angstig om te plaatsen, te oud, gehandicapt of gewoon wachtend op een nieuwe familie.

Noodgedwongen verhuizing

In 1998 was de grond relatief goedkoop in Göcek en liet sommige lokale mensen ons een stuk land gebruiken waar wij een opvang voor de honden konden bouwen. In de loop der tijd ontwikkelde Göcek zich, het land werd meer waard en in augustus 2015 werden wij op straat gezet. Als wij niet zouden weggaan, dan zouden de autoriteiten onze honden weghalen (toen 130) en ze in de verschrikkelijke gemeentelijke asiels in de omgeving stoppen of nog erger, op straat loslaten. Honden op straat worden in Göcek vergiftigd door de bevolking, er is een grote snelweg achter de stad waar jaarlijks vele honden en katten worden overreden en, het belangrijkste, onze honden hebben geen idee hoe ze op straat moesten overleven…

We moesten een nieuwe plek vinden waar we een nieuwe opvang konden bouwen en onze honden heen konden brengen. We hadden geluk met het vinden van een sponsor die ons hielp door een stuk land voor ons te kopen en een andere sponsor die ons hielp om de stichting op te zetten. We kregen nog wat geld bij elkaar en eind februari 2016 konden onze honden naar de nieuwe locatie. We kwamen in diepe schulden om de opvang te bouwen en we zijn nog niet klaar met deze af te betalen. Helaas verloopt het vinden van nieuwe opvang de afgelopen twee jaar erg langzaam en we blijven nieuwe honden opvangen, waardoor we nu voor meer dan 200 honden zorg dragen.

Opperhoofd Feridun

De dagelijkse verzorging van de honden is in handen van Feridun en 2 helpers. Feridun is al jaren in dienst van het asiel. De honden hebben groot respect voor hem.

Dierenkliniek niet om de hoek

Iedere hond die bij ons binnenkomt wordt naar de dierenkliniek gebracht (de dichtstbijzijnde is in Fethiye, 35 km verderop) om nagekeken te worden, behandeling tegen parasieten te krijgen en, mits ze oud genoeg zijn, gesteriliseerd te worden. Na een paar dagen wordt de hond naar de opvang gebracht. Als de hond ziek of gewond is, blijft hij langer in de kliniek.
We zijn gezegend met een toegewijd team van dierenartsen in Fethiye, maar we hoeven niet uit te leggen dat onze rekeningen torenhoog zijn! 

Voer

Wij moeten prioriteit geven aan voedsel. We proberen de honden alleen droogvoer te geven en soms wat brood. Tot een paar jaar geleden kregen we restjes van een paar hotels, maar één zomer (de temperatuur kan oplopen tot 45C˚) kregen sommige honden voedselvergiftiging. We konden ze allemaal redden, maar we hebben ons lesje geleerd.

Honden die voor adoptie in aanmerking komen, worden voornamelijk in Nederland of Duitsland geplaatst. De honden die niet geschikt zijn voor adoptie, mogen hun hele leven in het asiel blijven.


No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.