Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Sina - Alle aandacht voor de Kangal

Omdat we een oproep tot hulp uit Akkaya hadden gekregen, zijn Fergus en ik op donderdag vroeg naar Dalaman gereden. Deze hond, een kangal, was erg mager en had daarbij een tic. Ik vermoedde dat hij als pup de hondenziekte heeft overleefd, want hij was al ouder dan een jaar, en dat hij daarom een zenuwtrek had. De dame die hem aan ons overdroeg, barstte ook nog in tranen uit, maar we hadden geen tijd om haar te troosten. Zij woont in Engeland en was alleen in haar zomerhuisje in Akkaya om vakantie te houden.

Op de terugweg zijn we nog naar Linda gereden, ons opvangadres voor Thomas en Frank, en daarna nog naar Hannah, ons opvangadres voor Bubbu en Thomas. We hebben Thomas, Frank en Bubbu meegenomen om te steriliseren, de 4 honden hadden nog een lange reis te gaan naar Fethiye.

Bij de dierenarts aangekomen, hebben we eerst alle honden uitgeladen en naar de kliniek gebracht, alleen de kangal wilde de dierenarts niet uit de bench halen. ALARM ALARM ALARM, vermoeden en weten zijn 2 verschillende dingen. Ik vermoed dat hij hondenziekte gehad heeft, maar wist niet dat hij pas 3 weken geleden ziek geworden is. Na lang heen en weer bellen hebben we ontdekt dat het sinds 2 weken niet goed ging met de kangal, dus heeft hij opnieuw hondenziekte opgelopen. Zo'n hond onderbrengen is moeilijk. Hem naar het pension te brengen zou misdadig zijn, onze honden zijn dan wel ingeënt, maar een nieuwe of net ingeënte hond zou besmet kunnen raken met de hondenziekte. En dat geldt voor alle opvangadressen, ik zou hem hebben kunnen meenemen, maar ik vang ook steeds pups op. En zo'n virus kan meer dan 6 maanden in het huis, tuin en omgeving overleven. Ook in een hond kan het virus goed overleven, de hond is dan niet meer ziek, maar verspreidt wel het virus en andere, niet-ingeënte honden kunnen worden besmet.

Om wat tijd te winnen, heb ik de dierenarts gesmeekt de kangal voor 1 of 2 dagen op te nemen, en hem te observeren. In het ergste geval zou hij verslechteren en zouden we hem laten inslapen. Maar hij deed het goed, hij is heel lief en had ook weer gegeten. Op de kleine tic na en het feit dat hij erg mager is, lijkt hem niets te mankeren. Maar waarheen met deze hond, de dierenkliniek kon hem niet houden omdat er ongevaccineerde honden in de kliniek komen. De quarantaine is te klein om hem langer in te houden.

Opnieuw zaten we aan de telefoon en achter de computer om te kijken of er in zijn eigen leefomgeving iemand is die de kangal zou kunnen opvangen. Hij komt uit Akkaya, dus we dachten dat het het beste zou zijn hem daar weer onder te brengen, veel schade kon hij daar niet meer aanrichten. Voor ons was het het belangrijkste dat iemand hem voert en hem vertrouwt. Komt tijd komt raad, een Engelsman uit Akkaya die de hond kende, was bereid zich om hem te bekommeren. Fantastisch, dat was dan een goede start voor de volgende dag: probleem opgelost!!!

Vandaag geen zorgen meer! Morgen, ja, dat is een nieuwe dag …..

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.