Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Sina - Hoera, we hebben Herra

Om 11.30 uur ben ik naar het asiel gegaan om foto's van de nieuwe honden te maken. Fergus en Christine waren er om zich met de honden in de puppy-afdeling bezig te houden. Aylin zou om twaalf uur met Havanna, Sambuca en Matheo arriveren, die ze ze uit de kliniek in Fethiye opgehaald heeft. In de tussentijd moesten we Angy uit het grote asiel halen, want ze was gewond aan een van haar poten, ze was door een andere hond gebeten – doorgebeten. We willen geen risico nemen en haar straks naar de kliniek in Fethiye brengen, Angy heeft antibiotica nodig.

Aylin was tamelijk down toen ze aankwam, ze had Arwin naar de kliniek gebracht om gecastreerd te worden en Efe, een Belgische herdershond, bezocht. Het verhaal van Efe is nogal lang. Aylin heeft ervoor gezorgd dat de eigenaar van Efe zijn hond onmiddellijk naar de kliniek zou brengen. Hij was volkomen verwaarloosd en tot op het bot uitgemergeld. Hij was bezaaid met teken en vlooien en werd levend opgegeten. Deze hond heeft jarenlang aan een ketting gelegen en heeft nooit los gelopen. Als dierenbeschermingsorganisatie hebben wij Efe in beslag genomen en wij zullen er voor zorgen dat hij het nooit meer slecht zal hebben. Hij moet nog een tijdje in de kliniek blijven om op te knappen (bloedarmoede) en zal dan voor de nazorg in het pension blijven. Wij proberen overal giften voor Efe los te krijgen want het zal nog wel een tijd duren voordat het beter met hem zal gaan.

Na het asiel, zweet – zweet – zweet, wilde ik nog even bij een jachthond gaan kijken die ik zo'n zes weken geleden ontdekt had, opgesloten in een veel te klein hok. Het janken van de teef was niet te missen. Na een beetje zoekwerk konden we de eigenaar vinden en hem aanspreken. We kennen deze man en weten dat je voorzichtig met hem moet zijn. Het opsluiten van de teef was geboorteperking omdat ze loops zou zijn en hij geen puppies wilde! Waarom laat hij haar dan niet steriliseren? Dat zou tegennatuurlijk zijn, wat een stomme idioot! En zie wat het resultaat van deze geboortebeperking is – op 21 juli is het kroost geboren. Zes pups in alle kleuren en geslachten zonder behoorlijke vooruitzichten! De eigenaar is niet tevreden want de vader is vast een straathond geweest!! Hij vroeg me of de pups (grijs-wit en zwart-wit) misschien nog bruin worden? Het mooiste aan dit verhaal is dat onze dierenbeschermingsvereniging verantwoordelijk zou zijn omdat wij geklaagd hadden over de opgesloten hond. Daarom had hij de teef een paar keer uit het hok gelaten. We zullen een oogje op moeder en jongen houden.

'Genoeg nu – ik wil naar huis en niets meer horen of zien!' Na deze gedachte ging een uur voorbij voordat mijn telefoon overging. Het was de vorige eigenaar van Herra – hij had Herra bij de nieuwe eigenaar opgehaald en ik kon haar krijgen (over 5 minuten). Alarm, alarm, in de auto gestapt om Herra in ontvangst te nemen. Het gesprek met de vorige eigenaar verliep niet zo heel goed want hij wil haar (misschien) weer terugnemen. Tja, daar moet ik nog op iets op verzinnen. Omdat ik 's avonds ergens te eten gevraagd was, heb ik Herra naar Sevim gebracht, ik had geen tijd om haar naar het pension te doen. Nu heerst er een beetje onrust vanwege Herra, tussen de vorige en huidige eigenaar is ruzie en jammer genoeg is mijn naam er ook bij betrokken. Vooral kalm blijven – ik hoop dat het vanzelf oplost.

Vrij! Ik ben gelukkig bij mijn etentje aangekomen!

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.