Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Sina - De 4 lawaaimakers gespot

10-07

Hoera, hoera, om 7.30 uur kreeg ik een telefoontje dat we niet in het asiel hoefden te komen om schoon te maken en de honden te voeren. Onze verzorger was dinsdag daar en we hoefden niet bij 40 graden te werken in het asiel. Ik heb de hele dag mijn privérommel opgeruimd en ben zowaar 2 uur naar het strand geweest. Het was een heerlijke dag.

11-07

Ik heb de hele morgen met de computer gewerkt, foto’s gesorteerd, honden geteld en updates van de inentingen gecontroleerd. Op dit moment hebben we 80 honden in het asiel, allemaal, op Leona na, gesteriliseerd. 11 honden in het pension, en alle, behalve kleine Rumba, gesteriliseerd. 13 honden verblijven bij opvangadressen, behalve Pixie en Dakso (vanwege de actieve hondenziekte kan hij niet geopereerd worden) allemaal gesteriliseerd. En alle, behalve Dakso (we kunnen hem momenteel niet laten inenten), 100% ingeënt, ontwormd en tegen vlooien behandeld. Later ben ik naar het asiel gereden om te zien of alles in orde is.

Tegen de avond ben ik vanwege die vier zwerfhonden gaan rondkijken, ik had ze voorheen niet gezien. Geluk gehad, ze waren alle vier op straat en ik kon de omvang van het werk inschatten. Ik ben er zeer zeker van dat het om een hoog loopse teef gaat die door drie reuen wordt gevolgd. Helaas zijn alle vier de honden, momenteel, niet betrouwbaar en ik moet alle, de een na de ander, met vangkooien vangen. We zijn begonnen hen te voeren om hun vertrouwen te winnen en ze op deze plek te houden. Het probleem is dat deze honden ’s avonds of ’s nachts actief worden, overdag slapen ze ergens onder bosjes. Het zijn drie middelgrote zwarte honden, een zwart/witte terriër en een klein langharige herderkruising.

We moeten alle vier de honden meenemen, omdat we uit ervaring weten dat, waar ze ook vandaan komen, ze zich hier hebben gesetteld en ook niet meer zullen weggaan. Omdat ze ’s nachts blaffen en als een roedel samen lopen, hebben we al enkele klachten over hen gekregen. We moeten dus vaart maken voordat een bewoner zelf voor nachtrust gaat zorgen.

Geest is weer opgedoken, dit keer heeft ze het juiste restaurant opgezocht en wordt niet weggejaagd. Het is het restaurant waar wij ons jaarlijkse fondsenwervingsdiner hebben georganiseerd en de eigenaar houdt van honden. We hebben hem eten gegeven, hij zal haar zolang verzorgen tot ze vertrouwen in hem krijgt en we haar van hem kunnen overnemen.

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.