Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Christine - Een extra pleeghond

Gisteren zijn Fergus en ik naar het asiel gegaan. Het weer was een beetje koud, maar de zon scheen. In het asiel zagen we Goli, hij was terug van de dierenarts. Hij zag er erg blij uit dat hij buiten het asiel was en hij was aan het spelen met de puppy’s. Maar het is zo overduidelijk dat hij mishandeld is. Op het moment dat je te dicht bij hem in de buurt komt, gaat hij op de grond liggen en rolt hij op zijn rug, staart tussen zijn benen. Maar hij lijkt al meer te ontspannen met mensen dus ik denk wel dat hij zijn traumatische verleden kan vergeten. Hij is geen sterke hond en zal nooit wennen aan het asielleven. Hopelijk krijgt hij snel een nieuw thuis.

 

Ook Piper was terug van de dierenarts. Ik weet dat we haar eerst Pipie noemde, maar dat klinkt nogal onbeleefd in het Turks dus hebben we haar naam veranderd naar Piper. Ze heeft het formaat van een grote pup, dus verblijft ze bij de puppy’s. Ze ziet er al veel beter uit en was erg blij ons te zien. Eigenlijk zag iedereen er oké en gezond uit, wat echt een opluchting is na de epidemie die we een paar weken gelden hadden.

 

Fergus en ik besloten dat als Larissa (onze pleeghond) een nieuw thuis zou  krijgen we pleeggezin zouden worden voor Papua. Papua is zo’n tweeëneenhalf jaar geleden als puppy binnengekomen in het asiel. Ze was helemaal normaal en gezond, maar op een dag, niemand weet waarom, veranderde ze in een angstige getraumatiseerde hond. Ze accepteert het om met mij en Fergus te wandelen, maar met niemand anders. En elke week lijkt ze erger te worden. Larissa is nog steeds bij ons, maar gisteren besloten Fergus en ik om Papua mee naar huis te nemen. We hebben een mandje met een dekentje in Fergus' werkkamer gelegd maar we konden haar niet te pakken krijgen om het haar te laten zien. We dachten dat ze wel op onderzoek zou uitgaan en het zou vinden. Maar vanochtend zag ik dat ze de hele nacht in een hoekje van de tuin heeft gelegen. Gelukkig is het weer redelijk tot donderdag en tegen die tijd zal ze wel doorhebben dat er een fijnere plek is om te slapen. Het zal een hoop tijd en geduld kosten om Papua weer ‘normaal’ te krijgen. Maar we gaan het zeker proberen.

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.