Nieuwe producten toegevoegd — Bestel nu!

Christine - Bikie


Zoals vorige week beloofd, nu wat meer over Bikie. We waren in het asiel toen Bikie, samen met haar 2 zusjes Sonja en Sam, aankwamen. 3 mooie en gezonde pupjes! Sonja heeft in de buurt een nieuw huisje gevonden en Sam is naar Nederland gegaan. Bikie was een actieve en blije hond toen ze opeens, zonder duidelijke reden, van de ene op de andere dag een bange en wilde puber werd. Ze kreeg ineens een hekel aan het asiel en aan nieuwe, onbekende situaties.

Ze kan gemakkelijk over het hek van het asiel klimmen en ze is nogal moeilijk te vangen, dus momenteel verblijft ze in het puppygedeelte, waaruit het moeilijker ontsnappen is. Helaas kon ze ook niet buiten het asiel blijven met Doris, zelfs al waren ze de best vriendjes. Ze bleef namelijk naar het dorp lopen en bracht dan kleding of schoenen en dergelijke mee terug. Ook begonnen de mensen in het dorp te klagen over het feit dat ze op de geiten jaagt. Aangezien de dorpelingen er geen probleem van zouden maken Bikie te vergiftigen of neer te schieten, waren we bezorgd over haar veiligheid. Dus de arme Bikie zit nu veilig en wel binnen, maar ze wordt er niet vrolijk van. Gelukkig is ze gewend aan Fergus en mij, wij kunnen haar gemakkelijk aanraken, aaien, aanlijnen en meenemen voor een wandeling. Maar we zien dat ze erg ongelukkig is, en ze stribbelt altijd tegen wanneer we terug het asiel in moeten na de wandeling.

We zijn erg dol op Bikie en hopen dan ook, misschien tegen beter weten in, dat ze herplaatst kan worden. Ze is een brave hond en had, voor dat het ergens misging, een geweldig gevoel voor humor. Ik weet dat ze ergens nog steeds zo is. Ze is erg goed met andere honden en zou een geweldige kameraad zijn voor iemand met tijd en geduld; iemand die haar in huis neemt en een mandje voor altijd kan geven.

35 graden in de schaduw, Fergus en ik alleen met zijn tweeën om de honden uit te laten. We hadden dus niet erg zin om te gaan, maar waren toch erg blij om onze honden te zien. Ze zijn altijd zo blij als we er zijn! Alle honden zien er goed uit en zijn braaf geweest. Enya was ontzettend blij om even het asiel uit te gaan en is 2 keer mee wezen wandelen. Sultan gedraagt zich nog altijd hetzelfde, hij wil niet naar buiten, loopt mee omdat hij niet anders kan, maar kan niet wachten tot hij weer naar binnen mag. Hij is ook zo ontzetten lui, dat werkt nou niet bepaald bevorderend in de training! Er waren 3 nieuwkomers in het asiel, Bonsai, Miriam en Molly. Ze zijn allemaal mee geweest voor een wandeling en gedroegen zich heel netjes aan de lijn.

Aylin kwam 3 andere honden brengen die naar de kliniek geweest waren voor castratatie/sterilisatie, Havana, Sambuca en Matheo. De zusjes Havana en Sambuca zijn een beetje verlegen, Sambuca zal denk ik vrij gemakkelijk te trainen zijn, haar zus iets meer werk. 

Toen we aan het werk waren in het asiel, was er een beetje onenigheid tussen de grote honden en een grotere hond Angie is gebeten. Gelukkig geen grote wond, maar nu het zo warm is, kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn omdat zelfs de kleinste wondjes heel snel ontsteken. Dus nadat Sina en Aylin klaar waren met het maken van foto’s van de nieuwe honden, ben ik samen met Fergus even met Angie naar de dierenarts (35 kilometer vanaf het asiel) geweest. 

De dierenarts heeft Angie even na gekeken en een prik antibiotica gegeven. We hebben haar een nachtje in huis genomen, waar ze zich fantastisch gedroeg. Ze keek niet eens om naar onze 7 katten, zelfs niet toen eentje haar een krab als begroeting gaf. Ze is ’s avonds bij ons binnen geweest, waar alles erg nieuw voor haar was. Ze wist niet zo goed wat ze met de televisie aan moest en was bijzonder geïnteresseerd in haar eigen spiegelbeeld. Daarna heeft ze ’s nachts rustig in de tuin kunnen slapen. De poot waarin ze gebeten was, is al aan de beterende hand en we hebben haar teruggebracht naar het asiel. Toen konden we ook even kijken hoe het met de nieuwe honden ging. Het lijkt er op dat ze al redelijk gewend zijn.

Comments

Discussieer mee

Geef ook uw mening, laat een commentaar achter!
Captcha Image

No items found. · Terms & Conditions · Privacy policy · Alle rechten voorbehouden.